Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018 wordt consequent goed beoordeeld door kenners en vakpers.. Een levendige, heldere wijn mét rijpingspotentieel.

Verzendkosten

€ 7,50 

€ 25,50
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

Deze prachtige witte Sauvignon blanc is de meest iconische wijn van Cloudy Bay. Het heeft Nieuw Zeeland en de Marlborough regio wereldwijd op de kaart gezet.
De druiven zijn afkomstig uit een aantal van de beste viticulturele wijngaarden in de Wairau vallei, Rapaura, Fairhall, Renwick en Brancott. Lange zonnige dagen en koele, heldere nachten bieden een ideaal groeiklimaat. De druiven worden ’s nachts geplukt om intense fruitsmaken te maximaliseren. De wijn vergist in roestvrijstalen tanks en rust nog minimaal 2 maanden op haar gist. Het resultaat is een zijdezachte, intense, fruitige wijn met een intrigerende textuur.
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2018 is het resultaat van een ware marathon. Het groeiseizoen was droog en één van de warmste ooit. Hierdoor was er sprake van versnelde groei van de stokken en vroege bloei. De stokken hebben geen stress ervaren en in perfecte conditie voor vroege rijping. Vlak voor de oogst veranderde het voorspelde ‘buitje’ echter in een regenbui van 4 dagen lang – met 80mm neerslag in warm weer was het risico op ziektes groot en moest er snel geoogst worden. Cloudy Bay heeft 30% van de geoogste druiven afgewezen omdat zij niet aan de vereiste kwaliteit voldeden. De resterende oogst, afkomstig uit 98 wijngaarden had wel de gewenste optimale concentratie en smaakintensiteit.
De druiven zijn geoogst tussen 21 maart en 5 april. De wijn is gebotteld met een alcoholpercentage van 13.1%.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc wordt consequent goed beoordeeld door kenners en vakpers.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur tussen 8 en 10 graden Celsius. De wijn heeft nog zeker tien jaar rijpingspotentieel

Kleur : Fris strogeel met een vleugje lichtgroen
Geur : Levendig en fris met tonen van kaffir limoen, helder citrusfruit, boomgaardbloesem en passievrucht.
Smaak: Een geconcentreerd palet om van te watertanden met sappig steenfruit en subtiele tropische smaken en een verfijnde minerale ondertoon en aciditeit. De aanhoudende afdronk is intens en duidt op een sauvignon blanc die elegant zal ouderen.

Conclusie: Een levendige, heldere wijn mét rijpingspotentieel.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten