Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Biologische wijn

Lekkere wijnen gemaakt op biologische wijze

Biologische wijn

De populariteit van biologische wijnen neemt alsmaar toe. Dit komt omdat de consument van tegenwoordig een steeds meer ecologische denkwijze krijgt waardoor er bewuster wijn wordt ingekocht. Een biologische wijn, ook wel biowijn genoemd, is biologisch wanneer de druiven op biologische wijze geteeld zijn. Dit houdt in dat de wijnboeren geen kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken op hun wijngaarden. Ook houden deze wijnboeren met de vinificatie van de wijn rekening met biologische kwaliteitseisen. 

Biologische wijn herkennen

Biowijn kunt u onder andere herkennen aan het door de EU goedgekeurde EKO keurmerk. Ook is een biowijn te herkennen aan namen als fairtrade, organic, biologique en orgánico die op het etiket van de wijnfles staan afhankelijk van het land waarin de wijn is geproduceerd. Al de door ons aangeboden bio wijnen beschikken over een erkend keurmerk. Hiermee haal je de garantie in huis dat je wijn met respect voor het milieu zijn gemaakt. Wijnhuizen die een geldig keurmerk hebben staan onder streng toezicht. Ze moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen om in aanmerking te komen voor een keurmerk. Dit is een goede ontwikkeling binnen de wijnwereld.

Biologische wijn kopen

Waarom zou u een biologische wijn kopen? Biowijnen zijn tegenwoordig qua prijs concurrerend aan niet biologische wijnen. Met het oog op de toekomst is het kopen van biologische wijnen een verstandige en milieubewuste keuze. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen werkt Wijnpakkettenonline op een volledig digitale wijze waardoor u de garantie heeft dat u op een milieuvriendelijke en betrouwbare manier online uw wijn kunt bestellen.

Scroll naar top