Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Cabernet Sauvignon

Bestel hier je favoriete Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een bekende, internationale druivenras die zich gemakkelijk aanpast aan de bodemsoort en het klimaat van verschillende landen. Om deze reden is de druif aangeplant in wijnlanden als Chili, Italië, Australië, Portugal, Zuid-Afrika en natuurlijk Frankrijk. In de Franse streek Bordeaux, Médoc, ligt namelijk de oorsprong van deze blauwe druif, die een kruising is van de witte Sauvignon blanc druif en de blauwe Cabernet franc druif. Het druivenras is sterk en rijpt laat. De Cabernet druif is bestand tegen veel ziektes, heeft een dikke schil en kan goed tegen vorst in de winter. Dankzij al deze eigenschappen, doet deze druivensoort het erg goed in warmere wijnlanden en is het resultaat bijna altijd een mooie, rode kwaliteitswijn.

Mooie Blend wijnen

In de meeste landen wordt de Cabernet Sauvignon als enige druif gebruikt voor een rode wijn. Maar ook wordt de druif soms geblend met andere druiven. Het uitgesproken karakter van de druif kan op deze manier wat worden afgezwakt, maar ook kan een slappe wijn juist veel smaak krijgen dankzij het toevoegen van Cabernet Sauvignon sap. Dit komt omdat het sap van dit druivenras veel kleur en een fruitig aroma heeft. Een voorbeeld hiervan is de blend met de Spaanse Tempranillo druif, om zo een stevigere Spaanse wijn te maken die donker van kleur is. Maar ook in het Franse Bordeaux is de Cabernet druif een hele belangrijke basis voor veel wijnen. Bijvoorbeeld voor Médoc wijnen uit het gelijknamige prestigieuze wijngebied Médoc, waar de wijnen vaak een blend zijn van druiven als Cabernet, Merlot, Malbec, Petit Verdot en Cabernet Franc.

De smaak van de wijn

Voor rode wijn is de Cabernet Sauvignon één van de meest populaire. De druif levert namelijk een wijn op met een volle smaak en een donkere kleur. Kenmerkend van deze wijn is de complexheid, pittigheid, kruidigheid, stevigheid en de aanwezigheid van tannines. De afdronk is lang en het aroma en de smaak doen denken aan zwarte bessen en specerijen. Dankzij de relatief hoge aanwezigheid van tannine, kan deze wijn goed rijpen op de fles. Hoe ouder de wijn, hoe zachter de smaak en hoe meer het aroma van bessen wordt vervangen door kruidigheid. Een kwalitatieve Cabernet is verfijnd van smaak, is mooi in balans en kenmerkt zich door nuances van kruiden, karamel, gekonfijt fruit en cederhout. In vergelijking met de druif Merlot, is Cabernet Sauvignon eigenlijk het stoere broertje. Merlot wijn is wat vriendelijker en zachter van smaak en kan jong worden gedronken.

Toch heeft het land waar Cabernet Sauvignon vandaan komt, veel invloed op de uiteindelijke smaak. Zo is een Cabernet uit Chili wat sappiger, soepeler en fruitiger dan de Europese varianten. Het zonovergoten klimaat heeft hier wel degelijk invloed op de uiteindelijke smaak en het aroma van de wijn. Een Cabernet uit Australië is ook dankzij de overvloedige zonneschijn en warmte gul en fruitig van karakter. Kenmerkend zijn hier de zachte tannines en de fruitigheid.

Cabernet Sauvignon wijn kopen

Met lekkere Cabernet Sauvignon wijn uit de hele wijnwereld bieden we een mooi assortiment met voldoende keuze. Drink de Amerikaanse variant bij gegrild vlees en een kampvuur, en de Franse of Chileense bij ovenschotels of vleesgerechten. Ervaar het gemak van wijn online kopen, en maak je geen zorgen over de levering. Dankzij onze breukgarantie ben je verzekerd van een veilige verzending en heb je de wijn al binnen één werkdag in huis.

Scroll naar top