Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Chardonnay

Veilig en vertrouwd Chardonnay wijn bestellen

Chardonnay

De witte druivensoort Chardonnay is een erg bekende druif voor het maken van witte wijn. Over de hele wereld wordt deze druif aangeplant dankzij het grote aanpassingsvermogen van de ranken wat betreft het klimaat en de bodem. Zo kom je deze wijnranken dus niet alleen in Frankrijk tegen, of in de Bourgogne waar deze druif zijn oorsprong heeft, maar ook in gerenommeerde wijnlanden als Australië, Zuid-Afrika, Chili en Californië.

Kenmerken van de wijn?

Chardonnay wijn is wit en wordt dus overal ter wereld verbouwd. Toch is deze wijn lang niet altijd hetzelfde van smaak. Het klimaat en de ligging van de wijngaard heeft namelijk een grote invloed op de uiteindelijke smaak van deze witte wijn. Een Chardonnay wijn die is aangeplant in een koel klimaat smaakt bijvoorbeeld naar citrusvruchten en eentje die groeit in een warm klimaat smaakt meer naar tropisch fruit.

Is de smaak zoet of droog?

Naast de verschillen in smaak die de wijn dankt aan de herkomst, kan deze wijn zoet of droog zijn. Dit heeft vooral te maken met het gistingsproces. Tijdens dit proces kan ervoor gekozen worden om alle suikers om te laten zetten in alcohol, waardoor een droge wijn ontstaat. Worden niet alle suikers omgezet in alcohol, dan is er sprake van restsuikers en smaakt de wijn zoeter. Toch neigt Chardonnay vaak naar zoet, dit omdat de druif een relatief hoog alcoholpercentage kan halen. Het zoete tintje dat deze wijn kan hebben wordt ook wel filmend genoemd. Dit is het vette aangename laagje dat je terug proeft in een glas Chardonnay wijn.

Het verschil met een Sauvignon Blanc?

De smaak is typerend romig, met hinten van vanille of van boter. De wijn is vol en rond en heeft een lange afdronk. Anders dan een Sauvignon Blanc wijn dus, die wat frisser, droger en fruitiger overkomt. Handig om dit verschil te onthouden, als je zit te wikken en wegen tussen deze verschillende druivensoorten.

Chardonnay wijn bestellen

Ons assortiment biedt je een ruime keuze in verschillende smaken, zoet of droog, uit onder andere wijnlanden als Frankrijk, Chili en Italië. Het zijn kwalitatief goede wijnen tegen scherpe prijzen. Sommige wijnen hebben zelfs een gouden medaille gewonnen. Alle flessen zijn op voorraad waardoor je ze snel in huis hebt.

Scroll naar top