Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Claude Val Blanc 2020

Claude Val Blanc 2020

5,75

5,75

Claude Val Blanc heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de Bio-show. Dit is bijzonder knap te noemen gezien de scherpe verkoopprijs van deze wijn. Deze Franse witte wijn uit de Languedoc is enorm geliefd als huiswijn omdat dit een lekkere fruitige en soepele allemansvriend is. Beschikt in de neus en mond over tropisch fruit, citrus en ananastonen. Lekker bij lichte salades, zeevruchten en zeer geschikt om te drinken als favoriete huiswijn.

Ik wil een kaartje toevoegen Kaartje toevoegen ? € 1,50 p/s
×

Een persoonlijk kaartje toevoegen

Wat je moet weten over deze wijn

Druivensoorten
Deze witte wijn uit de Languedoc van wijnmaker Paul Mas is een mix van diverse druivensoorten. Gemaakt van 35% Grenache Blanc, 25% Vermentino, 15% Chasan, 10% Sauvignon Blanc, 10% Mauzac en 5% Chenin Blanc. Dit uniek samenspel van diverse druivensoorten maakt dit een betaalbaar wit engeltje van Paul Mas.

De wijngaarden en vinificatie
De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden uit de Languedoc. De bodem is zeer vruchtbaar en bestaat uit grind en klei. Er heerst een lekker warm klimaat met koele windinvloeden van de Atlantische Oceaan. De grond waarop de druiven verbouwd worden in combinatie met de perfecte weersinvloeden zorgen ervoor dat er jaar in jaar uit goede wijnen voortvloeien. Bij het maken van de Claude Val Blanc wijn zijn de druiven apart vergist op een temperatuur van 16 graden. Hierdoor behoudt de wijn zijn fruit, concentratie en zachtheid.

Scroll naar top