Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Domaine Astruc Carignan 2019

Domaine Astruc Carignan 2019

9,50

9,50

Domaine Astruc Carignan is diep paarsrood van kleur. In de neus tonen van frambozen, tijm, pruimen en bramen. In de mond lekker fruitig en kruidig. Lekker in combinatie met gestoofd rundvlees, lichte kazen en biefstuk.

Ik wil een kaartje toevoegen Kaartje toevoegen ? € 1,50 p/s
×

Een persoonlijk kaartje toevoegen

Wat je moet weten over deze wijn

Over het wijnhuis van Domaine Astruc
Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd.

Vinificatieproces
Na de oogst worden de druiven terug gekoeld naar 8 graden voor een koude schilweking van drie dagen. Op de tweede dag start de vergisting voor zo’n 5 tot 6 dagen op een maximale temperatuur van 32 graden. Na de gisting blijft het sap nog bij de schilletjes en worden de schilletjes die boven komen drijven regelmatig ondergedompeld. Hierdoor krijgt de wijn meer kleur, tannine en smaak. De wijn ondergaat vervolgens een houtrijping van zes maanden, waarvan 70% Amerikaans en 30% op Frans eiken.

Scroll naar top