Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Domaine Astruc wijn

Het volledige assortiment aan Domaine Astruc wijn

Domain Astruc

Domaine Astruc is een wijnhuis in de Franse regio Limoux in de Languedoc en gelegen aan de voet van de Pyreneeën. De eigen wijngaard omvat 80 hectare, waarvan 55 hectare duurzaam geteelde druiven opleveren en 25 hectare biologisch gecertificeerd zijn. Door hun ligging profiteren de wijnranken van de Atlantische stromingen en invloeden vanuit de Pyreneeën. Daarnaast nemen ze druiven af van ongeveer 100 wijnboeren uit de omgeving met een totale omvang van 400 hectare. Dit is goed voor 21.000 hectoliter wijn per jaar.

Het wijnhuis bestaat sinds 1862 toen Jean Astruc 12 hectare wijngaarden kocht bij het dorpje Malras. Zijn zoon Jean Astruc neemt de wijngaard over koopt nieuwe wijngaarden aan, ondanks de crisis en de 1e Wereldoorlog, waar hij als soldaat naar het front moest. De derde generatie is Piere Astruc die in de jaren 50 de wijngaarden door erfenis verkrijgt. Vanaf 1977 is ook diens zoon, Jacques Astruc, na zijn studie, verbonden aan het wijnhuis. Sinds 2003 is het wijnhuis in handen van Jean-Claude Mas, een pionier op het gebied van de herwaardering van kwaliteitswijnen uit de regio Languedoc.

Domaine Astruc wijn

Het wijnhuis maakt een fraaie selectie aan rode, witte en roséwijnen. Domaine Astruc wijn is voornamelijk gemaakt van verschillende klassieke druivenrassen waaruit het gebied bekend is. Denk hierbij aan de Chardonnay, Cabernet Franc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache, Mauzat en Chenin. De twee absolute klassiekers uit de regio Limoux is de 100% Chardonnay, waarvan 25% van de wijn rijpt op eikenhout rijpt en de Crémant de Limoux, het antwoord van de Languedoc op de Champagne. Deze wijnen zijn onder de beschermende naam Appellation Limoux Controlée verkrijgbaar.

Verfrissend is zeker ook de Domaine Astruc Vermentino, met een verfrissende, zachte smaak met veel tonen van wit fris fruit. De prijswinnende Pinot Noir is een heerlijke wijn voor alledag. Staat je favoriete Domaine Astruc wijn niet tussen ons assortiment? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Scroll naar top