Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Investeren in wijn

Uw spaargeld wordt jaarlijks minder waard

Investeren in wijn is niet het eerste waaraan iemand denkt om zijn of haar geld aan uit te geven. De huidige rentestand op het spaargeld bij de Nederlandse banken staat momenteel op 0%. De jaarlijkse inflatie is gemiddeld 2,1% per jaar. U hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat sparen op dit moment geen zin heeft want uw geld wordt jaarlijks steeds minder waard. Daarnaast is het zo dat zodra u in het Nederlands belastingklimaat vanaf 2021 meer dan €  50.000,- aan geld op de bank heeft staan u over het bedrag dat boven deze grens uitkomt 1,2% belasting dient af te dragen. Indien u een partner heeft begint dit zodra jullie samen een geldbedrag van € 100.000,- of meer hebben.

Opties om je geldwaarde op peil te houden

Er zijn diverse opties om je geldwaarde op peil te houden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan beleggen. Een nadeel van beleggen is dat indien u dit enigszins professioneel wilt aanpakken moet uitbesteden aan een professioneel beleggingsbureau en dit dan veelal pas kan vanaf een inleg van € 100.000,-. Zelf beleggen is leuk en uitdagend, alleen mist u telkens de boot naar het grote geld omdat u niet op de hoogte bent van alle ins en outs die spelen op de beurs waarvan beleggingsexperts (die daar wekelijks minimaal 40 uur mee bezig zijn) wel op de hoogte zijn.

Een andere optie is om te investeren in goud. Goud is redelijk waardevast en blijft gemiddeld jaarlijks mondjesmaat stijgen. Goud is een metaal dat niet oneindig gevonden kan worden. Dit zorgt ervoor dat dit metaal naarmate de jaren vorderen steeds zeldzamer zal worden. De laatste jaren heeft er echter een stagnatie en in sommige periode zelfs een daling plaatsgevonden van de goudprijs wat investeren in goud op dit moment riskant maakt.
Ook kunt u ervoor kiezen een extra pand aan te kopen en deze te verhuren. Voordelig hieraan is dat u geen belasting hoeft te betalen over de huur die u hiervoor ontvangt. Heeft u zin om maandelijks achter u geld aan te moeten gaan bij de huurder? Strijd te voeren over wie nou eigenlijk verantwoordelijk is voor bepaalde kosten die aan het pand gespendeerd moeten worden? Wilt u afhankelijk zijn van de huidige onstabiele huizenmarkt en bankiers die overal een slaatje proberen uit te slaan? Kortom; beleggen in panden is leuk als u zelf een aannemer bent of een netwerk om u heen heeft die daarin veel voor u kunnen betekenen. Anders is het verstandig tegenwoordig vooral niet te investeren in vastgoed.

De laatste jaren is de wereld in de ban van cryptocurrency. Dit is een digitale munteenheid die gebruikt wordt als alternatief geldsysteem. De bekendste cryptovaluta die inmiddels iedereen kent en dagelijks in het nieuws staat is de Bitcoin. Meerdere malen heeft Bitcoin nieuwe records aan waarde verbroken, omdat deze digitale munteenheid een beperkte oplage heeft stellen experts dat Bitcoin het nieuwe goud is. Naast Bitcoin zijn er tal van andere cryptomunten waar je een aandeel in kan nemen. Het nadeel van investeren in cryptocurrency is dat dit momenteel niet verzekerd wordt door een bank of een staat. Dat betekend dat als je wallet gehackt wordt of een broker waarop je je cryptomunten hebt staan failliet gaat je al je geld kwijt bent. Daarnaast verloopt de koers van crypto erg grillig waardoor je in een zeer kort tijdbestek tegen enorme verliezen kunt oplopen

De winstgevende turbo van tegenwoordig:
HET VLOEIBAAR GOUD!

Investeren anno 2021 doet u niet in huizen, aandelen, cryptocurrency of goud maar in wijn. Waarom?

Als voorbeeld geef ik u het wijngebied Bordeaux. Jaarlijks vindt in dit wijngebied een wijnoogst plaatst, deze wijnen kunnen voordat de oogst heeft plaatsgevonden al en-primeur worden aangekocht. Dit houdt in dat soms een wijnoogst al is verkocht voordat er nog maar een fles van gebotteld is. Deze en-primeur wijnen worden verspreidt over heel de wereld. De laatste jaren hebben de Chinezen voet gezet aan de Franse Bordeaux en daar een aantal wijnhuizen opgekocht om ervoor te zorgen dat ook China een graantje meepikt van de populaire Bordeaux wijnen. Nadat de en-primeur fase voorbij is worden de overgebleven wijnen vrijgegeven. Deze worden vervolgens eveneens wereldwijd verspreidt. Doorverkocht en doorverkocht en doorverkocht en opgedronken en opgedronken en opgedronken. Heeft u door wat er is gebeurd? De wijnen zijn inmiddels al meerdere malen doorverkocht tegen meerprijs en het aantal beschikbare liter wijn is afgenomen. De marktprijs is al meerdere malen opgedreven door de doorverkoop, de voorraad is al uitgedund door het opdrinken van de wijnen. Hoe meer wijn er is opgedronken, hoe minder er van een Chateau of jaargang nog op de markt zijn. Wijn uit de Bordeaux wordt hierdoor naarmate de jaren vorderen steeds schaarser wat de marktwaarde opdrijft. Door dit verschijnsel gaan er wekelijks wijnen over de toonbank voor honderden en duizenden euro’s per fles.

Investeren in de juiste wijn is grandioos rendabel

De bovenstaande feiten maakt het dat investeren in wijn een verstandige en zeer rendabele keuze is. Echter dient u wel een neusje voor wijn te hebben en moet u weten welke wijnen uit welke jaargangen, deelgebieden binnen de Bordeaux en van welke Chateau’s u wijnen moet afnemen om fors rendement te maken. Bent u van plan om te gaan investeren in wijn? Neem voor advies voor beleggen in wijn contact met ons op. Of blijft u liever op uw in vlammen opgaand geld zitten?

Scroll naar top