Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Magnum wijnen

Grootste assortiment aan magnum wijnen

De grootsheid van magnum wijnen

De niet wijnliefhebber denkt bij het woord magnum natuurlijk aan ijs of een televisieserie. Dat is correct maar de echte wijnliefhebber weet dat het woord magnum in het latijn “groot” betekent en wordt gebruikt om de grootte (inhoud) van een fles mee aan te geven.

Magnum is de aanduiding voor een grote fles wijn met een twee keer zo grote inhoud als normaal dus anderhalve liter. Zo’n grote fles wijn is erg handig wanneer je tijdens een etentje vele wijnglazen moet vullen (uit een fles magnum wijn kunnen 10 glazen wijn worden geschonken). Maar dat is niet het enige voordeel. Een fles van magnum wijn is gemaakt van dikker glas dan de traditionele wijnfles. Door dit dikkere glas heeft de wijn minder last van temperatuurwisselingen.

Natuurlijk heeft zo’ n grote fles wijn een luxe, exclusieve uitstraling en zal je gasten het gevoel geven dat ze niks tekort zullen komen. Integendeel, magnum wijn of champagne die uit een grote fles wordt geschonken is nog beter van kwaliteit dan dezelfde wijn die uit een traditionele wijnfles van 0,75 liter wordt geschonken. Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat het dan om een goede kwaliteit wijn of champagne met een bepaalde rijpingstijd moet gaan. Bij wijn die niet geschikt is om lang te rijpen (te bewaren) of een wijn van inferieure kwaliteit gaat dit niet op.

Waarom worden magnum wijnen gemaakt?

Magnum wijn wordt in een grotere fles gebotteld. Daardoor krijgt de wijn de kans om meer smaaknuances en meer complexiteit te ontwikkelen. In een grotere fles krijgt de wijn meer kans om langer te rijpen.

Op de vraag of magnum wijn dus beter is luidt het antwoord: ja. De smaak van de wijn is evenwichtiger, rijker en ronder. De structuur van de wijn is homogener en de textuur zacht en fluweelachtig.

Wanneer je dus een lekkere bewaarwijn hebt ontdekt die je lang wilt bewaren, bijvoorbeeld als investering, is het aanschaffen van die wijn in een magnum fles aan te raden.
Ben je op zoek naar een reusachtig wijngeschenk waarmee je smoel kan maken? Ga dan voor een magnum wijn.

Scroll naar top