Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Merlot

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Merlot

De druivensoort Merlot is de populairste druivensoort onder de rode wijnen. Deze rode druivensoort wordt wereldwijd het meeste aangeplant en gedronken. Samen met de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carménère is het een van de traditionele druivensoorten uit de Franse Bordeaux.

Kenmerken van de druif

Typerend voor een goed glas Merlot wijn is dat het in de neus en mond rijk is aan bessen, kersen en pruimen. Deze wijn wordt als een gemoedelijke soepele rode wijn beschouwd omdat deze druivensoort over minder tannine beschikt dan gemiddelde rode druivensoort. Daarnaast brengt het wijnen voort met veel fruit en smaak. Beginnende rode wijn drinkers starten vaak met het drinken van Merlot wijnen omdat deze zeer toegankelijk van smaak zijn. Naarmate ze daarmee bekend zijn geraakt schakelen wijnliefhebbers vaak door naar de wat krachtigere rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Malbec en Syrah.

Merlot wijn kopen

Wilt u Merlot wijn kopen? Wij beschikken over een breed assortiment. Onder andere treft u klassieke Bordeaux wijnen aan, die voor een groot gedeelte van de Merlot druif zijn gemaakt. Hierdoor heeft u onder andere de mogelijkheid een verzamelwijn uit de Bordeaux te kopen. Daarnaast is er voldoende keuze aan instapwijnen die voor 100 procent of voor een gedeelte gemaakt zijn van deze druivensoort. Let bij het kopen van een blend wijn vooral op het aanwezige percentage van bepaalde rode druivensoorten, want die bepalen de smaak van de wijn. Indien u op zoek bent naar een rode blend wijn waarin deze druif is vertegenwoordigd bent u ook bij ons aan het juiste adres. Al onze wijnen zijn voorzien van uitgebreide wijnbeschrijvingen. Indien u vragen heeft over het kopen van Merlot wijn staat een van onze wijnkenners altijd voor u klaar.

Scroll naar top