Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Mousserende wijn

Grootste assortiment aan mousserende wijn

Mousserende wijn

Mousserende wijn is dankzij de fijne mousse een goede keuze om iets mee te vieren. De wijn ziet er feestelijk uit in het glas dankzij de opstijgende bubbeltjes en is dus perfect om mee te toasten tijdens een jaarwisseling, een jubileum, een geboorte of een romantisch ontbijt. Bekende wijn met bubbels is champagne. Deze traditionele bubbel is altijd Frans en komt uit de Franse regio Champagne. Een bekende Italiaanse bubbel is Prosecco. Deze bruisende witte wijn wordt gemaakt van de prosecco druif en is erg lekker om koel te drinken bij een visgerecht, een salade of als aperitief. Wil je geen Franse champagne schenken, dan is deze licht bruisende Italiaanse wijn een prima alternatief omdat deze vaak wat fruitiger en frisser is dan champagne.

Hoe wordt het gemaakt?

Het is een wijn die mousseert, de wijn bevat dus bubbels. Deze bubbels worden veroorzaakt door koolzuurgas dat vrijkomt als de fles wijn wordt geopend en dat zich uit in kleine bubbeltjes. Deze belletjes zijn tijdens het productieproces ontstaan door een tweede gisting op de fles. Tijdens deze gisting wordt een mengsel van suiker en gist toegevoegd aan de wijn en lost het koolzuurgas op in de wijn. Het is dus een wijn die veel bubbels kan hebben, maar die ook half mousserend kan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij licht bubbelende Italiaanse wijn, die ook wel wordt aangeduid met Frizzante.

Witte en rode bubbels

Naast de bekende witte Champagne en Prosecco, bestaat er ook mousserende rode wijn. Deze wijn wordt ook wel rosé champagne of pink champagne genoemd, en is iets fruitiger dan de witte variant. Deze wijn is niet alleen speciaal vanwege de bubbels, maar vooral vanwege de roze kleur. Mousserende rode wijn met een lichtere tint smaakt iets droger en wijn met een diepere roze kleur kan wat fruitiger of zoeter smaken. Ga je voor rosé champagne, dan gaat het om Franse champagne die is gemengd met rode wijn uit de champagnestreek. Schenk mousserende rode wijn eens tijdens een gezellige avond met vriendinnen, of doe deze wijn cadeau op Valentijnsdag!

Mousserende wijn kopen

Bij ons heb je een ruime keuze aan mousserende wijnen. Voor als je denkt, wat is dit nou eigenlijk, en het gewoon eens wilt proberen, of voor als je op zoek bent naar een specifieke mousserende witte of rode wijn, bieden wij een ruime keuze. We hebben de beste Champagne, Cava, Spumante en Prosecco weten aan de kopen waardoor je, welke je ook kiest, de garantie op een goede mousserende wijn hebt.

Scroll naar top