Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Rosé wijn

Veilig en vertrouwd Rosé wijn kopen

Rosé wijn kopen

Rosé wijn is erg lekker om te drinken tijdens zomerse dagen. Omdat ze koel worden gedronken, is Rosé heerlijk verfrissend. Niet voor niets is deze wijn erg populair in de warme, Franse wijnstreek de Provence. Net zoals bij rode en witte wijn het geval is, is Rosé wijn verkrijgbaar in droge – niet-zoete – én zoete varianten. Een droge Rosé is fris en fruitig en komt vooral uit Europa. Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal zijn relatief gezien grote producenten van droge Rosé. Deze Rosé droog bevat weinig restsuikers, ze zijn tijdens de gisting namelijk omgezet in alcohol. Bij licht droge Rosé zijn nog wel wat restsuikers aanwezig, deze variant is dus iets zachter van smaak.

Beste droge Rosé

Rosé wijn is geen mengsel van rode en witte wijn, maar is net als de witte en rode variant, een wijn met een aparte wijnbereiding. Anders dan bij rode wijnen, worden bij Rosé wijnen de druivenschillen slechts kort meegenomen tijdens het gistingsproces. Hoe langer deze schillen tijdens het gistingsproces aanwezig zijn, hoe dieper de kleur, en hoe krachtiger de smaak. Rosé maken vergt vakmanschap, want zodra de wijnboer tevreden is over de smaak en de tint, worden de schillen van het sap gescheiden. Rosé droog is heerlijk fruitig, licht van smaak en heeft aangename tannines. Een van de beste droge Rosé wijnen is AIX Rosé . Deze wijn heeft al tal van onderscheidingen ontvangen. Een andere typische goede Rosé wijn uit de Provence is Marie Christine Rosé . Ook deze wijn is klassiek droog van smaak. Wil je een droge Rosé wijn kopen? Ga dan voor een van deze twee klassiekers.

Welke Rosé is zoet?

Rosé waarbij tijdens het gistingsproces niet alle suikers zijn omgezet in alcohol, is zoet van smaak. De wijn bevat dan namelijk nog natuurlijke restsuikers en hierdoor smaakt deze variant van Rosé heerlijk zoet en fruitig. Ben je op zoek naar een minder zoete Rosé , dan is halfzoete Rosé aan te raden. Deze halfzoete Rosé is iets frisser van smaak dan Rosé zoet. Zoete Rosé wijn komt vooral uit landen buiten Europa. De kleur van Rosé kan verschillen van licht of bleek, zoals zalmroze, tot diepere kleuren roze. Deze kleur krijgt Rosé door de druivenschillen die kort worden gevoegd bij het proces van gisting. Hoe langer de schillen aanwezig zijn, hoe dieper de kleur én hoe krachtiger de smaak. Een Rosé zoet is dus geen mengsel van witte en rode wijn, maar is een wijn met een aparte wijnbereiding.

Lekkere zoete Rosé

Rosé kan in zoetheid verschillen, maar ook in fruitigheid. Bij een lekkere Rosé zoet denk je al snel aan een diep roze wijn met een zoete geur van rood fruit. De smaak van heerlijk zoete Rosé is mild, zacht, met een fruitig karakter en een ronde smaak. Deze heerlijk zoete Rosé combineert goed met visgerechten en pasta´s, en kan heel goed worden gedronken bij een zomerse barbecue, bij een dessert of tijdens een lunch. Drink een zoete Rosé koel en niet op kamertemperatuur, de Rosé wijn kan dan wat stroperig overkomen.

Zoete en droge Rosé wijn bestellen

Zoete Rosé is heel toegankelijk, deze Rosé wijn is namelijk makkelijk drinkbaar dankzij het fruitige karakter en de ronde smaak. Rosé zoet is heerlijk om koel te drinken tijdens warme dagen. Niet voor niets is Rosé dus vooral in Frankrijk erg populair. Ook droge Rosé doet het goed op de terrassen en in de zomer. Het is maar net waar je als wijnliefhebber van houdt. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld met heerlijk zoete en droge Rosé wijnen uit verschillende landen en van verschillende druivensoorten, dus hier vind je sowieso de lekkerste Rosé. Lees de wijnbeschrijvingen goed door en je zult de lekkerste Rosé vinden die het beste bij je past.

Scroll naar top