Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Rosé wijnpakket

Rosé wijnpakket

 22,95

 22,95

In dit Rosé wijnpakket tref je een heerlijke Franse en Spaanse Rosé wijn aan. Proef het verschil tussen de verschillende wijnlanden en manier van wijn maken. Je treft een droge en fruitige rose die aangenaam verassen. De wijnen zijn verpakt in een mooi houten kistje.

Ik wil een kaartje toevoegen Kaartje toevoegen ? € 2,95 p/s
×

Een persoonlijk kaartje toevoegen

Dit vind je terug in het wijnpakket

Maison la Chenais Réserve Rosé
De wijn is een blend van grenache, syrah en cinsault. Een karaktevolle rosé met het sap van de grenache en cinsault en het kruidige karakter van de syrah. Dit is niet zomaar een rosé, maar een frisse wijn met spierballen. De wijn is heerlijk fruitig, kruidig en zacht.
lekker bij vis of kipgerechten, salades en borrelhapjes.

Serveertemperatuur 8 – 10 °C

Over het wijnhuis
Maison la Chênais (wat zoveel als “huis met de eik” betekent) is een plek in de Languedoc die deel uitmaakt van de geschiedenis en die sinds lang aan wijnbouw is gewijd. De koning der bomen, de groene eik, die symbool staat voor een lang leven, groeit hier en domineert het terrein

De wijnstok en de eik hebben zich altijd al bij elkaar thuis gevoeld. Deze boom, die samen met de Aleppo-den zo karakteristiek is voor het zuiden van Frankrijk, is nog altijd alom vertegenwoordigd in de ‘garrigue’, het zo typerende landschap van kreupelhout en stekelbosjes. Met de wijnstok deelt de eik dit dorre, maar o zo kleurige en geurige landschap dat de mens en de wijn tot inspiratie dient. Het is hier dat de familie Vic zijn druiven verbouwt, waarvan smaakvolle wijnen worden gemaakt die uitdrukking geven aan dit unieke terroir. Geniet ervan in goed gezelschap. En als dat kan in de schaduw van een oude eikenboom zal dat een onvergetelijke ervaring opleveren

Leganza Rosado
Elegant en fruitig van smaak. Afkomstig uit het Spaanse La Mancha. Gemaakt van de Tempranillo druif. In de neus en mond aroma’s van kersen en frambozen. Een droge, heerlijk smakende, bijzonder fruitige rosé. Drink hem jong, hoewel de wijn opmerkelijk goed houdbaar blijkt te zijn.
Deze wijn past goed bij de volgende gerechten, Vis- en kipgerechten, salades en borrelhapjes.

Serveertemperatuur 8-10 °C

Over het wijnhuis
In 1999 werd een begin gemaakt met de modernisering van een oud wijngoed in het noorden van La Mancha van 550 ha, in de buurt van Quintanar de la Orden. Dit deel van La Mancha, met glooiende wijngaarden, bezat reeds enige reputatie voor de kwaliteit van de wijnen. Er werd geinvesteerd in een nieuwe bodega, voorzien van de modernste apparatuur en strartte een omvangrijk herplantingsprogramma.

De eerste oogsten bewezen direct dat hier met een juiste aanpak voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Aangemoedigd door dit succes werd, toen de kans zich voordeed, besloten om nog een aantal aangrenzende percelen ter grootte van bijna 600 hectare bij te kopen, zodat het wijngoed inmiddels bijna 1.100 hectare meet.

Scroll naar top