Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Val Joanis Luberon Tradition Rosé

Val Joanis Luberon Tradition Rosé

10,50

10,50

Val Joanis Luberon Tradition Rosé is gemaakt van de druivensoorten Cinsault, Grenache, Rolle en Syrah. In de neus tonen van perziken, rode bessen en citrusvruchten. In de mond fris en levendig. Lekker om te drinken als aperitief en tevens goed in combinatie met salades. Deze Franse Rosé heeft een prachtige unieke bolle fles als uitmonstering.

Ik wil een kaartje toevoegen Kaartje toevoegen ? € 1,50 p/s
×

Een persoonlijk kaartje toevoegen

Wat je moet weten over deze wijn

Meer over het wijnhuis
Velen vragen zich af of de Luberon bij de regio Provence of Rhône hoort. Het Luberon-huis Val Joanis ligt slechts 20 kilometer boven het wijndorp Aix-en-Provence, maar behoort qua herkomstbenaming in de wijnbouw tot de Rhône-wijnen. Val Joanis is in ieder geval van vele markten thuis, en maakt diverse wijnen met invloeden van beide wijngebieden.

De wijnhaarden
Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Luberon, Rhône. Dit zijn doorgaans op het zuiden of zuidoosten gerichte hellingen met een bodem van klei en kalksteen.

Hoe is deze Rosé wijn gemaakt?
Voordat de druiven worden geperst, wordt macération pelliculaire (schilweking) toegepast om de smaakconcentratie te vergroten. Daarna wordt het sap vergist op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks.

Scroll naar top