Wist u dat wij gratis leveren
bij bestellingen vanaf € 100,- ?

Witte wijn pakket

Witte wijn pakket

 34,99

 34,99

In dit witte wijn pakket tref je drie witte wijnen van Alvi’s Drift. Een gevarieerd wijngeschenk waarin je de klassieke witte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier wijn aantreft. Je zult een witte wijnliefhebber hier gegarandeerd mee verrassen. De wijnen zijn verpakt in een elegant wijndoosje.

Ik wil een kaartje toevoegen Kaartje toevoegen ? € 2,95 p/s
×

Een persoonlijk kaartje toevoegen

Dit vind je terug in het wijnpakket

Alvi’s Drift Signature Viognier
Een van de top Viogniers van Zuid Afrika. Deze wijn heeft 4 maanden gerijpt op de fijne lies.
De geur is een typisch voorbeeld van Viognier maar dan iets ingetogener. Het is een zachte rijpe ronde wijn met een vriendelijk mondgevoel. Smaken blijven hangen, waardoor de lange smaakbeleving van abrikozen, nectarines en zelfs een klein beetje honingen blijven.

lekker te drinken bij pittige aziatische gerechten en harde kazen

Serveertemperatuur 8 °C

Alvís Drift Signature Chardonnay
Na het persen van de beste druiven word het sap gefermenteerd op Frans eiken. Tijdens dit proces vind er regelmatig batonnage plaats om de maximale smaken en complexiteit in de wijn te krijgen. Deze Chardonnay heeft een volle romige smaak met subtiele tonen van geroosterde noten die mooi in het balans zijn met het fruit. De aroma’s van rijpe abrikozen, perziken en meloen komen duidelijk naar voren.

Kan heerlijk gedronken worden bij lichte kazen, gevogelte en varkensvlees.

Serveertemperatuur 8 °C

Alvís Drift Signature Sauvignon Blanc
Een prachtig lichte en fruitige wijn met aroma’s van passie vrucht en asperges. Een volle smaak met frisse tonen in perfecte balans.
De sauvignon blanc druiven zijn afkomstig uit wijngaarden gelegen op de glooiende hellingen aan de oevers van Breede Rivier. De rijke en vruchtbare alluviale ondergrond hier zorgt voor de perfecte groeicondities voor de Sauvignon Blanc

deze wijn is lekker met gerechten waarin zeevruchten vis of asperges zitten.

Serveertempratuur 4-8°C graden

Over het wijnhuis
Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi’s broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi’s Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd.

De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester in de ward Scherpeheuvel. De meerderheid van de wijngaarden ligt op glooiende hellingen aan de oevers van Breede Rivier. Dichtbij de rivier is de ondergrond voornamelijk alluviaal (rivierslib).

De rijke en vruchtbare grond zorgt voor de perfecte groeicondities voor de aangeplante Sauvignon Blanc in deze wijngaard. Schaliegrond verzorgt een uitstekende drainage voor de beste rode wijn uit de wijngaarden. Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage doen het goed op deze gronden. Het terroir vol met fossiele mierenhopen speelt een grote rol voor de beste witte wijnen. Chenin Blanc, Chardonnay en Viognier druiven krijgen intense fruit smaken op deze gronden.

Scroll naar top